سواد بر اساس باور عمومی مهارتی فردی است که به قابلیت خواندن و نوشتن اطلاق میشود. در هر دوران سواد بر اساس زمینهی فرهنگی تاریخی تعریف خاص خود را دارد مثلادر دوران قبل از انقلاب چاپ، مهارت به خاطر سپردن و رونویسی کردن از گفتار های کلامی یا کپی کردن از روی دست نوشته ها کلاسیک سواد تلقی می شد. با ظهور صنعت چاپ انقلابی شگرف در عرصه ی سواد آموزی بوجود آمد تا به عصر حاضر یعنی عصر ارتباطات و اطلاعات رسیدیم. در این دوران افراد علاوه سواد و سواد آموزی مانند دوران پیشین یا به عبارتی سواد سنتی نیازمند یادگیری سواد مجازی یا یادگیری آنلاین هستند که از آن به عنوان سواد مدرن نام می بریم .یاد گیری در فضای مجازی بسیار جذاب و موثر است، فردی که به سواد آموزی در این فضا می پردازد، تعامل بین فضای فیزیکی ومجازی را کامل درک می کند. بودن در این فضا برایشان بسیار مفرح و لذت بخش است.
اگر عصر حاضر را به سه دوران پیشا کرونا، دوران کرونا و پسا کرونا تقسیم کنیم، اهمیت و ضرورت یادگیری اینترنت و فضای مجازی و آنلاین برای ما بیشتر مشخص میشود. در دوران پیشا کرونا ضرورت آموزش در کلاس های آنلاین کمتر حس می شد. افراد ترجیح میدادند که بیشتر در فضای فیزیکی و واقعی به یادگیری بپردازند. بنابراین کلاس های آنلاین کمتر مورد توجه قرار می گرفت، اما با ورود به دوران کرونا اهمیت برگزاری کلاس های آنلاین پیش از پیش احساس شد، خصوصا در امر آموزش زبان، زبان آموزانی که برای مدت طولانی فرصت یاد گیری زبان را از دست دادند تمایل بیشتری به برگزاری کلاس های آنلاین داشتند،
از طرفی کسانی که کلاس های آنلاین را گذرانده اند به برتری این نوع کلاس ها نسبت به کلاسهای فیزیکی اعتراف می کنند. افراد در محیط آرام و امن منزل و یا دفتر کار و هر کجا که تمایل داشته باشند می توانند کلاس های آنلاین را برگزارنمایند. زبان آموزان با مطالعه ی رزومه ی استاد منتخب خود، که عموما از اساتید برجسته در حوزه ی آموزش آنلاین زبان هستند و اطلاعاتی که پشتیبانی پلتفرم های آموزش آنلاین در اختیار آنها می گذارد،در کمال آرامش می توانند به یادگیری زبان مورد علاقه ی خود بپردازند. همچنین برای افراد شاغلی که به گذراندن دوره های گوناگون آموزشی نیا زمبرم دارند، بسیار مفید خواهد بود.
خوشبختانه بسیاری از اندیشمندان ومتخصصین ارتباطات اجتماعی و همچنین کارشناسان تکنولوژی های آموزشی در سال های گذشته به ضرورت دو فضایی شدن انسان یعنی واقعیت کالبدی وفیزیکی و دنیای مجازی پرداخته بودند، و در دوران پیشا کرونا، پیشبینی کرده بودند که در آینده سهم فضای مجازی در امر آموزش قوی تر و همه جانبه تر خواهد شد. با اپیدمیک شدن ویروس کرونا در کشورهای مختلف و محدودیت هایی همچون فاصلهی اجتماعی ، ماندن در منزل و دیگر محدودیت های ناشی از انتشاراین ویروس فرایند آموزش مجازی نه تنها درمدارس، دانشگاه ها ومراکز آموزش عالی بلکه در آموزش های تخصصی غیر دانشگاهی و غیرترمیک مانند آموزش آنلاین زبان های خارجی (مثل کلاس آنلاین انگلیسی و کلاس آنلاین فرانسوی بشدت افزایش یافته است. همچنین متخصصین تکنولوژی های آموزشی پیش بینی می کنند در دوران پسا کرونا آموزش های آنلاین با توجه به مزایای بسیارزیاد آن و تغییرات و تحولاتی که در زندگی اجتماعی بشر در این دوران رخ داده است به قوت خود باقی خواهد ماند و شایدهم درآینده کاملا جایگزین آموزش سنتی شود.